miercuri, 16 martie 2011

Mafia căutătorilor de comori vânează aurul lui Constantin Brâncoveanu

Foto: Realitatea TVVânătorii de comori caută aurul lui Brâncoveanu la Mănăstirea Baia de Aramă. Aur mult, la care a râvnit chiar şi Ceausescu. S-au făcut săpături, ar fi fost decoperită harta comorii şi chiar un document semnat în 1703 de Brâncoveanu. Romii de la Strehaia s-au înghesuit să pună mana pe aur, a intrat Poliţia pe fir, iar preotul filmat povestind cum a descoperit harta comorii, nu mai recunoaşte acum nimic. Fostul primar al localităţii susţine chiar că obiecte de aur au apucat să fie scoase din altar unde s-a săpat.


Un preot de la mănăstirea Baia de Aramă a fost filmat cu camera ascunsă povestind cum a descoperit în zidul din altar harta comorii şi chiar testamentul scris de Constantin Brancoveanu în 1703.
 
"În cutie erau mai multe acte, printre care şi documentele astea, planul comorii respective", a spus preotul din Blaj, fiind filmat cu camera ascunsă. 
Apoi, la mănăstirea Baia de Aramă încep suspect lucrări de reparaţii. Muncitorii chemaţi de preot- romi din Strehaia. Vestea despre aurul brâncovenilor îngropat sub mănăstire s-a răspândit repede şi mănăstirea a fost luată cu asalt de romi din toată ţara.
Fostul primar al localitătii susţine chiar că obiecte de aur au apucat să fie scoase din altar unde s-a săpat şi imediat apoi s-a turnat un strat gros de ciment peste groapă.
 
Preotul Blaj a parasit apoi mănăstirea Baia de Arama. Iar acum, filmat de reporteri cu camera la vedere nu mai vrea sa recunoască nimic despre comoară: "In niciun caz. A venit un om la mine, mi-a spus că vine din partea departamentului Cultelor şi că vrea să facă ceva la Sfânta Biserică şi eu m-am bucurat foarte mult. Dupa aceea îmi pune întrebarea: Părinte, am auzit că aici este vorba de o comoară şi i-am spus: Nu e domnule adevărat aşa ceva." 
 
Se pare ca si alte fete bisericesti au fost atrase de mirajul comorii. Astfel de suspiciuni asupra preotului Munteanu care s-a ales cu dosar penal pentru lucrari neautorizate facute in biseica. Părintele spune însă că altarul fusese deja profanat când a ajuns el la preot la Baia de Aramă.
Este sau nu aurul brâncovenilor ascuns sub mănăstire. Reporterii de la Adevăr sau provocare investighează în continuare cazul şi cer ajutorul autorităţilor - Poliţie, Biserică, Ministerul Culturii şi Cultelor- pentru a face lumină în acest caz. Dacă acolo este aur, el trebuie scos. De către stat, nu de căutătorii de comori. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
GHIDUL COMORILOR | by TNB ©2010